THE BEST SIDE OF κυπαρισια που θα μεινω

The best Side of κυπαρισια που θα μεινω

The best Side of κυπαρισια που θα μεινω

Blog Article

Το δέντρο θα πρέπει να ποτίζεται τακτικά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους μετά τη φύτευση για να βοηθήσει στην εδραίωση του ριζικού του συστήματος.

Με όλα τα ακίνητα της αγοράς, προβολή σε χάρτη, χωρίς διπλές και τριπλές αγγελίες για το ίδιο ακίνητο, έξυπνη ταξινόμηση και πολλές ακόμα μοναδικές δυνατότητες.

Όσοι έχουν ήδη κολυμπήσει αποτραβιούνται στη σκιά, στα λιγοστά καφενεία της πλατείας στο Μώλο ή πάνω στο χωριό στη Βρύση. Αν και η καλύτερη ώρα για τη Βρύση είναι μετά τις επτά το απόγευμα.

Ο τελευταίος βρίσκεται αριστερά του χωριού, μετά την παραλία της Αγίας Κυριακής. Εκεί που για λίγα μόνο χιλιόμετρα, που ανήκουν στο νομό Λακωνίας (γιατί το κομμάτι της Αργολίδας είναι έτοιμο), δεν έχει ολοκληρωθεί ο παραλιακός δρόμος που θα ενώνει το Λεωνίδιο και τα Πούλιθρα με το Κυπαρίσσι.

Είναι εξαιρετικής ομορφιάς γραφικό παραθλασσιο χωριό που μοιάζει να ανήκει σε κάποιο κυκλαδίτικο νησί, ενώ βρίσκεται στη Λακωνία στους πρόποδες του Πάρνωνα. Είναι λόγο δύκολη η πρόσβαση από ορεινό δρόμο γεμάτο στροφές που δύσκολα τον ξανακάνεις παρά μόνο για να φύγεις.

Απλα απο δω και πέρα θα ημουν χαρούμενος αν ερχοσασταν κάποια στιγμή Κύθηρα να μείνετε εδω.Ειμαστε απο τα φτηνότερα καταλύματα στο νησί και σίγουρα θα εκανα οτι καλύτερο μπορουσα και για εσας.

Η ασθένεια αυτή προκαλείται από έναν μύκητα που προσβάλλει τις ρίζες του δέντρου, οδηγώντας σε αποσύνθεση και τελικά στον θάνατο του δέντρου.

Μαζεύεται κόσμος από όλο το νησί και χορεύουν όλοι μαζί τον Ικαριώτικο χορό μέχρι να ξημερώσει.

Το Ασκληπιείο ήταν από τα πιο γνωστά και σημαντικά του αρχαίου κόσμου.

Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες κυπαρισια που θα μεινω στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.

Το λιμάνι στον Άγιο Κήρυκο & το μνημείο του Ικάρου στα δεξιά

Πάνω στο λοφάκι που υψώνεται στη νότια πλευρά της Παραλίας βρίσκονται τα ερείπια κάστρου, που κάποιες πηγές αναφέρουν ως βυζαντινό, αν και είναι επίσης πολύ πιθανό να αποτελεί τμήμα της οχύρωσης της αρχαίας πόλης.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.

Μπορούν τα κυπαρίσσια να καλλιεργηθούν εκτός υγροτόπων;

Report this page